Feleségét és annak nagyanyját is súlyosan bántalmazta a mezőkövesdi férfi

Megosztás

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség vádat emelt egy 52 éves férfi ellen súlyos testi sértés bűntette, kapcsolati erőszak bűntette és garázdaság vétsége miatt. A férfi Mezőkövesden megrongálta egy lakóház kerítését, valamint rendszeresen bántalmazta feleségét, 8 napon belüli, illetőleg 8 napon túl gyógyuló sérüléseket okozva. A felesége nagyanyját is megütötte, aki orr- és arccsonttörést szenvedett el.

A vádirat szerint a férfi 2021. március első napjaiban, a délutáni órákban, ittasan szóváltást kezdeményezett Mezőkövesden a lakóháza előtt tartózkodó férfival, melynek során több rúgással a kerítés kapuját megrongálva 3.000 forint kárt okozott.

A férfi 2021. február – május között hetente bántalmazta feleségét mezőkövesdi bérleményükben, mintegy 8-10 alkalommal, ököllel fején, valamint test szerte ütlegelte, fojtogatta. A nő a bántalmazások következtében 8 napon belüli sérüléseket szenvedett el. Utolsó alkalommal a vádlott szintén erősen ittas állapotban, a délutáni órákban a feleségét lakóhelyükön ököllel fején, mellkasán és hátán ütötte meg, azt kiabálta neki, hogy eltöri a kezét és megcsavarta a bal karját. A nő 8 napon túli gyógytartamú singcsonttörést szenvedett el.

A férfi pár nappal később szintén a lakóhelyén a késő délelőtti órákban ittasságánál fogva összeveszett a felesége nagyanyjával, akinek az egyik kijelentésén felháborodott. A 85 éves asszonyt tenyérrel orron, illetőleg arcon ütötte. Az időskorú sértett az ütéstől a földre esett és eszméletét vesztette. Később egy törülközőt az arca elé tartva a háza elé kiment, amikor a sérülését a szomszédban lakó nő meglátta, és egy másik szomszédjától, egy szolgálaton kívüli rendőrtől kért segítséget, így kihívták a mentőket. A sértett 8 napon túl gyógyuló nyílt orrcsonttörést és arccsonttörést szenvedett el.

Az ügyészség a büntetett előéletű letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Kapcsolódó cikkek