Idén újra lehet tűzijátékozni szilveszterkor

Megosztás

Tavaly a koronavírus-járvány miatti védekezési intézkedések részeként tilos volt értékesíteni és használni a pirotechnikai eszközöket, ezúttal viszont más a helyzet.

Terv szerint az idén szilveszterkor teljes mértékben szabadon lehet majd értékesíteni és felhasználni pirotechnikai eszközöket – tudta meg a VG. Mukics Dániel tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője arról tájékoztatta a lapot, hogy a tűzijátékokat árusító helyek engedélyezési eljárásai december eleje óta zajlanak.

A szilveszteri tűzijátékokat december 28. és 31. között lehet megvásárolni az erre kijelölt árusítóhelyeken, jellemzően plázák, vagy nagy üzletek parkolóiban felállított konténerekben.

A piac optimistán várja az év végi rohamot és azzal számol, hogy a szilveszteri bulik alapkelléke lesz a tűzijáték. A vásárlói kosár értékét egyelőre nehéz jósolni, mindenesetre a 2019-es árszinthez képest általánosságban 5 százalékos drágulásra számíthatnak a fogyasztók – igaz, ez semmiség, mekkora mértékű áremelkedés néz ki jelenleg 2022-re.

via VG.hu

Kapcsolódó cikkek