Miskolc: Csak lassította a közlekedést, de nem okozott fennakadást a hó

Megosztás

Karácsony első napjának délutánján érkezett meg a havazás a borsodi megyeszékhelyre, emiatt kora este némi lassulás volt tapasztalható a tömegközlekedésben, de az éjszakai és vasárnap reggeli hó sem okozott fennakadást a polgármesteri hivatal közleményei szerint.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-előrejelzését figyelembe véve, a Városgazda szombaton déltől három gépjárművel kezdte meg a forgalmasabb városi útszakaszok tisztítását – áll a Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának közleményében. Mint írják, a gépek folyamatosan dolgoztak az MVK diszpécserszolgálatával egyeztetve.

A kora esti órákra a lehullott 8-10 centiméter hó miatt lelassult a közlekedés. A 68-as autóbusz vonalán egy árokba csúszott autó műszaki mentése miatt egy ideig csak az Újgyőri főtér – Tatárdomb szakaszon közlekedtek a járművek, az Egyetemvárost egy elakadt jármű miatt nem tudta megközelíteni bizonyos ideig a 20-as autóbusz.

Az éjszakai órákban is folyamatos volt a takarítás, vasárnap reggeltől pedig már 5 gépjármű segíti a városi tömegközlekedési utak tisztítását és alászórását. A délelőtti időszakban megkezdődhet a mellékutak takarítása is. Több kisgép és teherautó is segíti annak a 80 főnek a munkáját, akik kézierővel folyamatosan tisztítják a busz- és villamosmegállókat, a belvárosi főutcát, de több városrészben is megtisztítják és síktalanítják a járdákat, gyalogátkelőhelyeket.

A szakemberek továbbra is óvatosságra intik az autósokat, és arra kérik őket, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek – zárul a közlemény.

(Képünk csak illusztráció! Fotó: Minap-Archív/Mocsári László)

Kapcsolódó cikkek