Vadonatúj autókkal gazdagodtak az államtitkárok

Megosztás

A szerencsés felső vezetők szó szerint vadiúj gépkocsikkal járhatnak-kelhetnek ismét, mivel az alig kétéves autóparkot cserélték több államtitkárnál is újakra. Amire kell, arra mindig van pénz az Orbán-kormányban, ezt ne feledjük.

A magyar állam vezetői rendre a legújabb autókat kapják meg személyes használatra, a legújabb jelzőt pedig a jelek szerint elég komolyan kell venni. Idén ugyanis több államtitkár alig kétéves autóját cserélték le. A miniszterek és államtitkárok jellemzően egyébként Skoda márkájú autókat használnak a mindennapokban, igaz, akad néhány kivétel: Magyar Levente a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára például Mercedesre szavaz, ha autóról van szó. A részletekről az Mfor.hu számolt be.

Pintér Sándor belügyminiszterről pedig joggal mondható, hogy mind közül a legnagyobb kivétel. Ő ugyanis sokkal inkább ragaszkodik egy bevált járműhöz, minthogy a legújabb gyártmányú autót használjon. Egy évvel ezelőtt cserélte le ugyanis a 15 éves szolgálati Audiját egy annál is régebbi, 2000-es évjáratú S-osztályú Mercedesre, egy Mercedes S430 4motionre. Ezzel biztosan Pintér Sándoré a legöregebb autó a kormányzati járműparkban. Miközben a legfiatalabbak csupán néhány hónaposak. 

A kormany.hu oldalára feltöltött javadalmazási dokumentumokban vettük észre, hogy néhány állami vezető idén ősszel a legújabb modellekre váltott. Sőt, volt, aki alig féléves szolgálat után kapott vadonatúj autót. 

Steiner Attila idén január 16-tól tölti be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkári posztját. Hivatalba lépésekor egy 2019-es évjáratú Skoda Superbet kapott személyes gépkocsihasználat jogcímén. Ezt azonban mindössze öt hónap után le is cserélte, a legújabb (2021-es) Skoda Kodiaq-ra. 

Erdős Norbert bő egy évvel ezelőtt lépett az Agrárminisztérium kötelékébe, mint az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár. 2020. november 11. és 2021. február 24. között egy 2017-es Skoda Superbet használt, amit egy 2019-es évjáratú Skoda Kodiaqra cserélt le. Ám ezt sem hajtotta túlzottan sokáig, hiszen kevesebb mint négy hónap után, június 14-én a legújabb Kodiaq-modellre cserélték. 

Az ITM-ben az ősz kezdetére is jutott egy autócsere, Schanda Tamás volt a szerencsés államtitkár, aki szintén a kétéves autóját cserélhette le. A 2019-es évjáratú Skoda Superbet ezúttal is a Skoda Kodiaqja váltotta.

Kapcsolódó cikkek