Mezőkövesd éledezik: ismét aláírásgyűjtést szervez Sermer Ádám, a helyi kiskirály kihívója

Megosztás

Szerdától újra aláírásgyűjtésbe kezd a mezőkövesdi ellenzéki összefogás, ezúttal a Karácsony Gergely által kezdeményezett “jövővédő” népszavazási kezdeményezésre gyűjtenek szignókat.

Országszerte elindult az aláírásgyűjtés a Fudan Egyetem megakadályozását és az álláskeresési járadékot célzó kérdésekben. Ha az év végéig mindkettőre összejön a 200 ezer aláírás, a választással és a kormány kérdéseivel együtt ezekről is lesz népszavazás.

Karácsonyék két népszavazási kérdése pontosan így hangzik:

„Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?”
„Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?”

Mezőkövesden december 22-én délelőtt 10 és délután 14 óra között a helyi MSZP-irodában várják az állampolgárokat a Szomolyai út 9. szám alatt.

December 23-án, csütörtökön pedig ki is települnek. Ennek helyszíne a hús- és zöldségpiac lesz, ahol reggel 8 és 10 óra között gyűjtik majd a támogatók aláírását.

A karácsonyi ünnepnapokat követően december 27-én és 29-én is aláírhatjuk a népszavazási kezdeményezést, szintén az MSZP-irodában.

Az akciót Sermer Ádám, az ellenzéki összefogás képviselőjelöltje szervezi, aki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 7-es választókörzetben indul 2022-ben a fideszes Tállai András “helyi kiskirály” ellen.

Sermernek rövid időn belül ez a második akciója, a múlt héten a rászorulóknak gyűjtött adományokat.

Kapcsolódó cikkek