Mégsem kaptak a tanárok semmilyen haladékot az oltásra

Megosztás

A határidő maradt december 15-e, a türelmi idő pedig 31-e. Ha ezen időn belül sem veszi fel az oltást, a következő héten már ne is menjen dolgozni, aki érintett. Természetesen a fizetés sem jár.

Ugyan december 15-én lejárt a tanárok kötelező oltásának határideje, aki még nem oltatta be magát, az hétfőn levelet kap arról, hogy ezt december 31-ig meg kell tennie – erről számolt be szombaton az RTL. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az ATV kérdésére pontosított:

nincs szó újabb haladékról, a kötelező oltásról szóló szabály szerint jár két hét a pótlásra.

Vagyis aki december 15-ig nem oltatta be magát, annak valóban maradt még ideje az év utolsó napjáig, csakhogy ebben nincs újdonság, mivel már október végén ezt írták rendeletbe. A kormányrendelet szerint az állami intézmények dolgozói közül azok, akik rendszeresen találkoznak más emberekkel a munkájuk alatt – márpedig a tanárok nyilván ilyenek – december 15-ig kötelesek felvenni az első oltást, aki pedig ennek nem tesz eleget, azt felszólítják, hogy 15 napon belül oltassa be magát. Ha ezt nem teszi meg, akkor fizetés nélküli szabadságra küldik, egy év elteltével megszűnhet a munkaviszonya. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek