Sikeres szívátültetésen esett át Fazekas Róbert diszkoszvető

Megosztás

2004-ben, az olimpiai döntőben néhány órán át azt hihettük, újabb aranyérmesünk van, ám később az emlékezetes doppingvétség miatt kizárták, így már át sem vehette aranyérmét. Most jóval nagyobb csatára kényszerítette az élet, de úgy tűnik, szerencsére minden rendben az Európa-bajnokkal.

Fazekas Róbert Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes diszkoszvetőn szívátültetést hajtottak végre, mivel a szíve egy genetikai eredetű betegség miatt nagyon gyenge volt, írja a Blikk. A sportoló hónapok óta várt a Semmelweis Egyetem szívambulanciáján új szervre, amit végül külföldről kapott meg a héten, csütörtökön pedig már be is ültették. “A műtét jól sikerült, jól vagyok!” – mondta az Ugytudjuk.hu-nak.

A 2002-ben Európa-bajnok, 2003-ban pedig világbajnoki ezüstérmes Fazekas a 2004-es athéni olimpián megnyerte a diszkoszvetést, de a doppingvizsgálaton nem adott elegendő mintát, elhagyta az ellenőrzés helyszínét. Ez doppingvétségnek minősült, ezért megfosztották aranyérmétől és két évre eltiltották.

Emiatt azonban Annus Adriánt is új minta adására kötelezték, aki előző nap a kalapácsvetésben diadalmaskodott, az ismételt mintaadást azonban ő is megtagadta, utólag kizárták a versenyből, így két atlétikai aranyérmünk helyett nem lett egy sem. Fazekas nem hagyta abba a sportot, eltiltása után visszatért és 2008-ban, a pekingi olimpián is döntőbe jutott és a 8. helyen zárt.

Kapcsolódó cikkek