Megtörtént: felfüggesztették Völner Pál mentelmi jogát

Megosztás

Kedden az Országgyűlés plenáris ülése 128 igen szavazattal elfogadta Völner Pál fideszes képviselő, volt igazságügyi államtitkár mentelmi jogának felfüggesztését, miután azt Polt Péter legfőbb ügyész múlt kedden kezdeményezte hivatali vesztegetés és más bűncselekmények gyanújára hivatkozva.

A szavazás alapját az Országgyűlés mentelmi bizottságának KDNP-s elnöke, Hargitai János által hétfőn megszavazott határozat-tervezete képezi, melyből fontos részletek derültek ki a Völner-ügyről – írta a Telex.

Ez alapján az ügyben rengeteg bizonyítékot halmoztak fel, az irat többek között a Nemzeti Védelmi Szolgálat rejtett kamerás felvételeket, lehallgatott telefonbeszélgetéseket, számos vallomást, cégnyilvántartási adatokat, illetve ”okirati bizonyítékokat” is említ. A vádakról itt olvashatnak bővebben!

Völner Pál a mentelmi bizottság ülésén nem jelent meg, de nyilatkozatában azt írta, hogy az indítvány ,,meglehetősen zavaros, elnagyolt, ellentmondásos, több helyen összefüggéstelen, bizonyos részeiből az sem derül ki, hogy a Legfőbb Ügyészség milyen bűncselekmény megállapítását feltételezi.” Szerinte a Legfőbb Ügyészség indítványa személyét érintően számtalan valótlan állítást tartalmaz, melyekre konkrétan majd a nyomozóhatóság részére fog reagálni.

A bizottság elnöke Hargitai János azt mondta az országgyűlésnek, hogy ha ez talán túlzás is, de eddig csak ennél jobb indítványokkal találkozott. Felsorolt néhány pontatlanságot is, de egyhangúlag a felfüggyesztést javasolta a bizottság nevében, amit el is fogadtak.

Völner Pál nem volt jelen.

Kapcsolódó cikkek