Elképesztő: újabb 200 milliónyi EU-pénz landolt a “geotermikus erőművek királyánál”

Megosztás

Az ügyben ráadásul további rossz érzést okoz, hogy olyan EU-s támogatást utaltak ki Varga Mihály barátjának, amit még meg sem kaptunk. A korrupciós kockázatok miatt felfüggesztett uniós pénzek ugyanis még nem kerültek hozzánk és minden csak feltételes mód. Itt azonban mindent kifizettek már előlegként, téboly.

Erről is Hadházy Ákos független képviselő számolt be elsőként a Facebookon.

“Csak röhögni lehet ezen: újabb 200 millió forint EU-s pénzt dobtak K. Imre, a geotermikus erőművek királya, Varga Mihály haverja után. Még szebb, hogy kicsit korábban ebben a Mátészalka melletti, lepusztult családi ház kertjében álló műhelybe is nyertek további 130 milliót “fejlesztésre”.Emlékeznek a mosonmagyaróvári bádog sufnira, mint geotermikus erőműre? A cégcsoportnak kb. 9 milliárd forint uniós és 2 milliárd kormánytámogatásból három erőművet kellett volna építenie, de ebből SEMMIT NEM VALÓSÍTOTT MEG, csak a bádogsufni látszik Óváron, Battonyán és Kiskunhalason semmi.

Majd 8 milliárd kormánytámogatást kaptak fecskendőgyárra, az első üzemet Varga Mihály átadta, a gyakorlatban viszont nem folyik ott termelés. Ezek után mit kapott Imre, a geotermikus király? NEM BÖRTÖNT (egyelőre), hanem újabb 200 milliót a 8 milliárd kormány támogatás mellé, fecskendőgyártásra. Ráadásul rekordgyorsasággal: szeptemberben megítélték nekik, novemberben már el is utalták nekik az EGÉSZET ELŐLEGKÉNT, mert olyan megbízhatóan mentek a korábbi projektek is…

Amit még ki kell hangsúlyozni: a legújabb 200 millió ráadásul csak LÁTSZÓLAG EU-s támogatás. A kormány ugyanis bőszen elkezdte osztogatni a “Széchenyi Program PLUSZ” támogatásokat. De az EU-s pénzek még nem jönnek, mert a korrupciós kockázatok miatt felfüggesztették őket. Ezek a támogatások tehát nem EU-s, hanem adófizetői pénzből mennek és csak remélhetjük, hogy később megkapjuk ezeket a pénzeket. Különben hatalmas elhasalás jön majd.

Nem érhető el leírás a fényképhez.
Lehet, hogy egy kép erről: szabadtéri
Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember, szabadtéri és fa

Kapcsolódó cikkek