Ittasan ütötte meg a jegyellenőrt Borsodban – elítélték

Megosztás

A Tiszaújvárosi Járásbíróság ítéletet hozott annak a nőnek az ügyében, aki 2020 májusában a tiszaújvárosi autóbuszállomáson megütött egy jegyellenőrt.

A bíróság által megállapított tényállás szerint az ittas állapotban lévő vádlott menetjegy váltása nélkül utazott az egyik autóbuszjáraton, amikor a sértett felszólította, hogy szálljon le a járműről. A nő ennek eleget tett, azonban a peronon álló jegyellenőrt – aki közfeladatot ellátó személynek minősül – a vállánál megütötte.

A bíróság a vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 1 év 6 hónap szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Enyhítő körülményként értékelte a nyomozás során tett beismerő vallomását, megbánását, továbbá, hogy bocsánatkérési szándékát fejezte ki a sértett irányába. Súlyosító körülményként esett azonban latba önhibából eredő ittassága.

Az ítéletet az ügyész és a védő tudomásul vették, azonban a távollévő vádlott számára még nyitva áll a jogorvoslat lehetősége, ezért a döntés nem jogerős.

Kapcsolódó cikkek