Varga Judit lemondását követeli az ellenzék a súlyos botrány miatt

Megosztás

Varga Judit igazságügyminiszter felelősségét firtatták többek között az ellenzéki pártok vezetői a Völner-ügy kirobbanása miatt kedden megtartott sajtótájékoztatójukon.

Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) szerint a Völner-ügy az Orbán-kormány legsúlyosabb korrupciós botránya. Bejelentette: kezdeményezi, hogy az Országgyűlés mentelmi bizottsága mielőbb üljön össze, hogy minél előbb felfüggeszthessék Völner mentelmi jogát.

Bana Tibor (Mindenki Magyarországa) közölte: mondjon le Völner a parlamenti mandátumról is, sőt szerinte szükség lenne az államtitkár őrizetbevételre is.

Szakács László (DK) elmondta, hogy részletes tájékoztatást kér a kormánytól: tudtak-e Völner esetéről, más kormánytagok érintettek-e az ügyben, Varga Judit fogadott-e el kenőpénzt Völnertől.

Keresztes Lóránt (LMP) is azt követelte, hogy Varga Judit azonnal mondjon le, mert ő felel mindenért az Igazságügyminisztériumban.

Harangozó Tamás (MSZP) pedig reagálva a kormányzati kommunikációra azt mondta, hogy a Völner-ügy nem arról tesz tanúbizonyságot, hogy az ügyészség független, hanem arról, hogy a kormány korrupt.

Ma kiderült, hogy Varga Judit azon államtitkárának kezébe adta azt a döntést, hogy ki ellen vethetik be Magyarországon a Pegasus kémszoftvert, aki még Polt Péter ügyészsége szerint is korrupt, és folyamatosan milliós összegeket fogadott el készpénzben a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, írja Donáth Anna, a Momentum elnöke a közösségi oldalán annak kapcsán, hogy Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára lemondott, miután a Legfőbb Ügyészség hivatali visszaéléssel gyanúsította meg.

A Jobbik szerint joggal érdekelheti a közvéleményt az is, hogy a kamerák elől előszeretettel menekülő Varga Judit igazságügyi miniszter mit tudott a kollégája ügyleteiről. A párt feltételezi, hogy „ez is szóba került, amikor Völnerrel együtt figyeltek meg és hallgattak le független újságírókat, üzletembereket és ellenzéki politikusokat”. Helyettesét követve Varga Judit is haladéktalanul vegye a kabátját! – üzenik a miniszternek.

(telex.hu)

Kapcsolódó cikkek