Nem kellett nagy jóstehetség, hogy kitaláljuk, csak színjáték volt az M30-as elkerülő fizetőssé tétele…

Megosztás

Legalábbis egyelőre. Erről hétfőn született döntés. Az egyébként is, a felújítások miatt túlterhelt miskolci belvárosi forgalom miatt ez kifejezetten jó hír. Az egyik fő érintett, Csöbör Katalin azonban ezt “sikeres lobbitevékenységeként” tünteti fel.

– Január elsejét követően is ingyenesen használhatják az autósok az M30-as autópálya miskolci elkerülő szakaszát, erről állapodott meg Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium minisztere és Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője – olvasható egy közleményben.

Mint ismert, október végén adták át hivatalosan az M30-as autópálya Miskolc és Tornyosnémeti között megépült szakaszát. A beruházást a borsodi megyeszékhely polgármestere is méltatta, Veres Pál úgy fogalmazott, még tovább erősödhetnek a kapcsolatok mind a környező településekkel, mind Kassával. Ugyanakkor további útfejlesztések követhetik az autópálya átadását, itt egyebek mellett megemlítette, hogy a Szinva jobb partján épülne egy elkerülő út, és ehhez kapcsolódna egy Sajó-híd is. Intermodális csomópontok kialakításáról is beszélt a városvezető, és fejlesztenék a Futó utca – Egyetemváros – Vargahegy útvonalat is.

Ezt követően kezdődtek meg a tárgyalások arról, hogy január elsejét követően is ingyen használhassák az autósok a miskolci elkerülőt. Az új szakasz megépítésével és átadásával ugyanis az útdíj mértékéről és az útdíjköteles utakról szóló rendelet értelmében a korábban ingyenesen használt elkerülőszakasz is fizetőssé vált volna.

A rendelet komoly ellenérzéseket szült a miskolciakban, ezeket fogalmazta meg a Miskolcot vezető Velünk a Város frakció vezetése is, amikor múlt hét csütörtökön sajtótájékoztatón szólaltak fel az elkerülő fizetőssé tétele ellen. Simon Gábor frakcióvezető és Szilágyi Szabolcs, a megye 1-es választókerületének összellenzéki képviselőjelöltje egyenesen úgy fogalmazott, hogy „a sorozatos elvonásokat követően újabb, ezúttal karácsonyra időzített ajándékkal lepte meg a kormány a miskolciakat”. Környezet- és pénztárcakímélő megoldásnak találják az elkerülő utakat.

Kérték is, hogy az illetékesek vizsgálják meg annak a lehetőségeit, hogyan maradhat a továbbiakban is ingyenes az elkerülő használata.

Hétfőn aztán Csöbör Katalin tudatta, hogy sikerült megállapodásra jutni Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel a kérdésben, így az autósok továbbra is ingyenesen használhatják a miskolci elkerülő szakaszt.

Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember, álló emberek és , szöveg, amely így szól: „MEGÁLLAPODTUNK! INGYENES MARAD AZ M30-AS AUTÓPÁLYA MISKOLCI ELKERÜLŐ SZAKASZA! [TM LADATUNKAJÃVŐ JÖVŐ”
Csöbör tökéletes kampányeseménnyé alakította azt, hogy ingyenes marad, ami ingyenes is volt

Indoklásként azt írták, hogy Miskolcon az úthálózat-fejlesztések miatt jelenleg is több helyen építkeznek, ezért is volt fontos, hogy továbbra is ingyenesen használható maradjon a miskolci elkerülőszakasz, hogy ne terheljék tovább Miskolc belvárosi forgalmát. (Minap.hu)

A Facebookon található bejegyzés és a körítés miatt alighanem bebizonyosodott azok előzetes véleménye, hogy nem lesz itt semmi fizetős (a választásig biztos nem), de azt, hogy ingyenes marad az, ami eddig is ingyenes volt, el lehet adni a Fidesznél olyan körítéssel, mintha ez Csöbör Katalinnak lenne köszönhető.

Az egyik hozzászólás pedig rá is mutatott egy fontos dologra:

“Már csak az MVK ügyét kéne elintézni még Katalin Drága és már még nagyobbat nőne a miskolciak szemében…” – az elképesztő mennyiségű kormányzati elvonással nem tud mit kezdeni, ami Miskolcot (is) sújtja? A választ sejtjük.

Kapcsolódó cikkek