Áder klímavédelmes alapítványa 1,5 milliárdért vett egy budai villát

Megosztás

Ezzel meg is lesz mentve a bolygó. Természetesen erre is megvan a megfelelő magyarázat, de valahogy nem érezzük benne a klímavédelem elsődlegességét. De hát a köztársasági elnöknek kell tartania néhány megindító beszédet a környezetvédelemről és a 24. óráról és máris megoldva a probléma.

Az RTL Klub Híradója számolt be róla, hogy az Áder János vezette Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány új helyre költözött: míg korábban a Várkert Bazár mellett béreltek havi közel 3 millió forintért panorámás irodákat, most lett egy saját ingatlanjuk a Pasaréti úton.

A napokban a Párbeszéd képviselője, Tordai Bence írt arról, hogy az alapítvány egyik cége ingatlantulajdonos lett: egy 2501 nm-es telken álló két épületet vásároltak meg, egy 940 nm-es szecessziós villát, és egy 2008-ban épült kb. 400 nm-es, háromszintes épületet.

A Híradóban elhangzik, hogy egy kormányhatározat értelmében az alapítvány évente közel 1,5 milliárd forint állami támogatást kap, illetve tőkeként is kaptak már 5,5 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást.

Gulyás Gergely erről azt mondta a kormányinfón, hogy a támogatásokkal az alapítványnak kell elszámolnia, de ő amúgy az alapítvány tevékenysége előtt „csak le tudja venni a kalapját”

Az alapítvány is válaszolt az RTL Klubnak, és elmondták, hogy azért vették az 1,5 milliárd forintos villát, hogy azt piaci áron bérbe adják, és így bevételt termeljen az alapítvány számára, és a befolyó pénzt az alapítvány tevékenységére, például a fenntarthatósági programjuk támogatására akarják fordítani. A villa árát amúgy az elmúlt három évben kapott állami támogatásból „gazdálkodták ki”. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek