Így zajlik majd Miskolcon a gyermekétkeztetés a téli szünet során

Megosztás

A miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztálya közleményben tájékoztatott a tudnivalókról, az alábbiakban ezt idézzük.

A települési önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő, törvényes képviselő kérelmére ingyenesen biztosítja a déli meleg főétkezést a hátrányos helyzetű gyermek és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részére.

Az étkeztetést az Önkormányzat az őszi, téli és tavaszi szünetben a tanév rendjéhez igazodóan szünetenként az adott tanítási szünet időtartamára eső, valamennyi munkanapon megszervezi.

Így Miskolcon a téli szünidei gyermekétkeztetést 2021. december 22. napjától 2021. december 31. napjáig, összesen: 7 munkanap (2021. december 22., 23., 27., 28., 29., 30. és 31.) tervezik az alábbi kiosztási helyszíneken:

  1. Belvárosi Konyha (volt központi leánykollégium) 3525 Miskolc, Palóczy utca 1.
  2. Könyves Kálmán Általános Iskola 3534 Miskolc, Könyves K. utca 2.
  3. Petőfi Sándor Fiúkollégium 3527 Miskolc, Bajcsy-Zs. utca 33.
  4. Széchenyi István Általános Iskola 3524 Miskolc, Hajós A. utca 5.

Az étkeztetés igényléséhez szükséges nyilatkozat nyomtatvány (gyermekenként egy) és a tájékoztató levél szülőkhöz való eljuttatása a hatályos jogszabálynak megfelelően, 2021. szeptemberében a jogosultak részére megtörtént. Amennyiben a nyilatkozatot valamilyen oknál fogva mégsem kapták kézhez, illetve a jogosultság ezt követően keletkezett, Hivatalunk ügyfélszolgálatain (Szociális és Köznevelési Osztály ügyfélszolgálata: 3530 Miskolc, Petőfi utca 39. és a Központi Ügyfélszolgálat: 3525 Miskolc, Városház tér 8.) beszerezhető és legkésőbb 2021. december 20. napjáig az ügyfélszolgálatokon benyújtható. Felhívják továbbá a szülők/törvényes képviselők figyelmét arra is, hogy a korábban tett nyilatkozat ezen időpontig módosítható például kiosztási hely megváltoztatása vagy az étkezés lemondása tárgyában.

Kapcsolódó cikkek