Beismerés Pintér Sándortól: Tényleg használtuk a Pegasust, a magyar törvényeket betartva

Megosztás

Belügyminiszterünk az EP bizottságának elismerte, valóban használták a Pegasus kémszoftvert, de csak a törvényeket betartva. Szép lassan csak kikristályosodik a történet, csak emlékezzünk vissza, néhány hete milyen módon ment még a tagadás és a mellébeszélés.

Pintér Sándor Európai Parlament tényfeltáró delegációjának elismerte, hogy használták a Pegasus-kémszoftvert, szerinte a törvényi kereteket betartva, derült ki az Európai Parlament az állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottságának hétfői ülésén, írja a Telex. A belügyminiszter szerint bár más tagállamok is használtak hasonló szoftvert, csak Magyarországot kritizálják miatta. Kijelentette:

országgyűlési képviselőt nem hallgattak le.

A delegáció még az ősszel járt Budapesten a magyar kormány ellen indított hetes cikkelyes eljárás részeként. Az elkészült jelentést most mutatták be, ebben megállapították, hogy

aggasztó a demokrácia, a jogállamiság, és az alapvető jogok helyzete Magyarországon.

Kiemelték, hogy “széles körben elterjedt korrupció párhuzamos állam kialakulásához vezetett.” A delegációnak civilek arról számoltak be, hogy

Magyarországon extrém módon központosított a korrupció, ami ellen nem lép fel az ügyészség, mert teljesen foglyul ejtette a kormány. A korrupció döntő része egyébként legalizált lopás Magyarországon, különösen a közbeszerzési korrupció esetében.

(444.hu)

Egy kis emlékeztető az “igazmondásról”. A kormányközeli média hatalmas betűkkel hozta le Szijjártó Péter külügyminiszter hárító védekezését 2021. július 19-én.

“szembejött a valóság Szijjártó Péter formájában, aki elmondta: a magyar szolgálatok nem is rendelkeznek olyan szoftverrel, mint amivel állítólag lehallgatták az újságírókat.” (Pesti Srácok)

Amit akkor Szijjártó csípőből letagadott, azt ismerte most mégis el Pintér Sándor. Igenis VAN a kormányzat kezében Pegasus-kémprogram és igenis használták. Magyarul, finoman fogalmazva is, a kormánysajtó júliusban a szemünkbe hazudott. De meglepődünk még ezen? Ezek után el lehet képzelni, mennyi valóságtartalma lehet a többi hasonlóan “betonbiztosan cáfolt” ügyben tett kijelentéseiknek.

Kapcsolódó cikkek