„Elengedheti” a választást eldöntő billegő körzeteket a Kutyapárt

Megosztás

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt elnöke semmiképp sem szeretné, ha az ő lelkükön száradna egy esetleges kormányváltás elmaradása, de bizonyos tényezők miatt együttműködni sem hajlandó az ellenzékkel.

“Higgye el mindenki, én érezném magamat a legrosszabbul, ha minimálisan is tehetnék róla, hogy minden így marad” – mondta Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke a Jelen videóinterjújában, amelyet a HVG.hu szemlézett.

Kovács arról beszélt – bár ez csak a saját véleménye, amit még nem egyeztetett a párt vezetésével –, hogy el lehet engedni azt a huszonvalahány körzetet, ahol kérdéses a jövő évi választás végkimenetele, azaz ezekben a körzetekben nem indítanának senkit a kormánypárti és az ellenzéki jelölt mellett.

Kovács azt is mondta: ahhoz, hogy saját listát állíthassanak, szükségük van 71 mandátumra, így meglehetősen sok körzetben muszáj indulniuk, de ha úgy jönne ki a lépés, hogy emiatt a billegő körzetek valamelyikében is jelen lennének, akkor még mindig lehet azt mondani, nem végtelenül fontos, hogy egyéniben ránk szavazzanak, nehogy abból bármi baj legyen.

Kovács úgy látja a rájuk leadott szavazatokat, hogy biztosan van „pár százaléknyi ember”, aki amúgy nem szavazna, és ha az ő szavazataikból összegyűlik 5 százalék az MKKP-nak, „akkor hárommal kevesebb fideszes képviselő ül a parlamentben”.

Arról, hogy nem vettek részt hetedik ellenzéki pártként az előválasztáson, azt mondta, nem kereste meg őket az összefogás egyik résztvevője sem, de ennek örül, „mert így legalább rájuk lehet fogni”, hiszen valójában úgysem akartak volna benne lenni a dologban, köszönhetően néhány párt jelenlétének

Forrás: Jelen via HVG.hu

Related posts