Vészfékezésre kényszerítve veszélyeztette volt élettársát és fiát a borsodi bosszúálló

Megosztás

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 32 éves férfi ellen közlekedés biztonsága elleni bűntett, közúti veszélyeztetés bűntette és rongálás vétsége miatt, aki autóval közlekedő haragosait feltartóztatta, baseball ütővel verekedett, betörte az ajtóüveget, míg más alkalommal személyautóval próbálta leszorítani őket az útról, illetőleg eléjük vágva vészfékezésre kényszerítette a szabályosan közlekedőket.

A vádirat szerint a vádlott korábbi élettársával és annak fiával régóta haragos viszonyban van. 2020. július elején a késő éjszakai órákban Ózd belterületén a volt élettárs és fia egy ismerősük által vezetett személyautóval haladtak az úttesten, amikor a sofőr hátramenetbe kapcsolt és tolatni kezdett. Az ittas állapotban lévő vádlott egy baseball ütővel kiszaladt az utcára, és a volt élettársa fiának a kezére ütött a lehúzott ablakon keresztül. Mielőtt még a sértettek az autóval elmenekülhettek volna, a vádlott a baseball ütővel az autó jobb hátsó üvegét betörte.

A bántalmazás során testi sérülés nem következett be, azonban a gépjárműben 65 000 Ft összegű rongálási kár keletkezett.

A vádlott egy hét múlva Ózdon autójával közlekedett, amikor észrevette a volt élettársát és annak fiát, előtte haladva szintén személyautóval. A kocsijukhoz rendkívül közel, mintegy 30 cm távolságra követte őket. Ezután előzésbe kezdett, de nem tartott megfelelő oldaltávolságot, hanem az autóját többször, szándékosan a volt élettársa fia által vezetett autó irányába kormányozta és megpróbálta az úttestről leszorítani. A sértett sofőr kitérő kormánymozdulatokat tett, valamint többször fékezett, hogy elkerülhesse a balesetet, végül a vádlott az autó elé bevágva az úton keresztbe állt, amivel a sértettet vészfékezésre kényszerítette.

A vádlott szándékosan veszélyeztette volt élettársa és annak fia életét és testi épségét.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést, valamint közügyektől és járművezetéstől eltiltást indítványozott.

Kapcsolódó cikkek