Hogy is volt Orbán híres beszéde a “pofátlan végkielégítésekről” a kormányváltás előtt?

Megosztás

A miniszterelnök maga mondta, hogy ne azt figyeljük, mit mond, hanem hogy mit tesz. Látjuk. Ellenzékben kétmillió is pofátlanul magas végkielégítésnek számított, most a 41 millió sem, ha saját csatlós kapja. De ki emlékszik már erre, igaz?

Egy Facebook-bejegyzésben Juszt László igyekezett felfrissíteni a könnyebben felejtő honfitársak emlékezetét, micsoda pálfordulás következett be ebben is.

“Volt az a jogszabály, amit csak a „pofátlan végkielégítéseket sújtó 98 százalékos különadó” néven ismerhetett meg a közvélemény a 2010-es választásokat követően. Arról szólt, hogy a köztisztviselői karban és az állami vállalatok dolgozói esetében, a 2 millió forintnál nagyobb végkielégítések után 98 százalékos büntető adót kellett fizetni. Ez a 2 millió egy több évtizedes köztisztviselői pálya eredményeképpen is összejöhetett. Ez nem számított.

A jogszabályt az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek találta. Erre a fideszes parlamenti többség az Alkotmánybíróság jogköreit is korlátozta.

Mára már nem pofátlan a sok milliós végkielégítés. Így eshetett meg, hogy Karas Mónika, a megkérdőjelezhető tehetségű ügyvéd – aki ellen egy sor pert nyertünk – nyolc, a Nemzeti Médiahatóság élén eltöltött év – tehát nem egy élet munkája után 41 millió forint végkielégítést kapott. Ez annyi mint egy átlagbérből élő ember közel 12 évi keresete. Na ez a pofátlan végkielégítés! Egyébként nem kell érte aggódni. Az Állami Számvevőszék alelnökeként folytatja…

Related posts