Donáth Anna Novák Katalinnak: Támogassák a családokat Covid-tesztekkel | videó

Megosztás

Donáth Anna, a Momentum frissen megválasztott elnöke és EP-képviselője, egy Facebook-videóban üzent Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszternek. Donáth arra szólította fel Novákot, hogy a kormány nyújtson támogatást a koronavírus-tesztelésben azoknak a családoknak, ahol a gyerek osztályában igazolt fertőzöttet találtak.

Donáth Anna szerint a kormány se nem emberbarát, se nem családbarát, mert semmilyen segítséget nem nyújtott az iskoláknak és a diákoknak, nem írtak elő semmiféle protokollt a vírus iskolai megjelenésére.

Se a családok, se az iskolák nem kapnak se információt, se támogatást és semmilyen segítséget. Az a gyakorlat, hogy ha egy osztályban találnak egy covidost, akkor az egész osztályt hazaküldik több napra. Az ez idő alatti távoktatás felelősségét a kormány rátolta az iskolákra

– mondta a Momentum elnöke.


„Több tízezer forintba kerülhet egy családnak letesztelnie magát akkor, ha a gyerek osztályában találtak egy igazolt fertőzöttet. Ez hatalmas nehézségeket okoz rengeteg családnak. Ha a kormány komolyan gondolja a családok segítését és védelmét, akkor Novák Katalinnak kötelessége lenne most a sarkára állnia és segítenie a családokat”

– fogalmazott Donáth Anna.


A Momentum elnöke a videó végén azt is elmondta, hogy a környező országokban, így például Romániában, Ausztriában és Csehországban is tesztelik az iskolásokat, ez pedig nagyon fontos, mert, mint mondta, a kontaktkutatás és a tesztelés életeket menthet.

Kapcsolódó cikkek