Adománygyűjtőnek adta ki magát Miskolcon

Megosztás

Csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 33 éves román állampolgárral szemben.

A férfi november 19-én, és 20-án egy miskolci áruház parkolójában jótékonycélú adománygyűjtést színlelt és több embertől öttől-nyolcezer forintig terjedő összegekben csalt ki pénzt.

A járőrök előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra román állampolgárságú férfit, aki gyanúsítotti kihallgatásán beismerte, hogy a jóhiszemű adományozók pénzét saját céljaira használta fel. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztálya felhívja a figyelmet arra, hogy:

A karácsony, az adventi időszak közeledtével előfordulhat, hogy az utcán, nagy áruházak parkolóiban adománygyűjtőkkel találkozunk. Az „adománygyűjtők” általában valamilyen nemes célra hivatkozva próbálják megszerezni a pénzünket a saját maguk számára. Fontos tudni, hogy a valódi adománygyűjtő szervezetek soha nem kérnek készpénzt, a legtöbb esetben csekk befizetésével lehet őket támogatni. Minden esetben fontos, hogy az adománygyűjtő hitelt érdemlően igazolja magát, illetve azt a szervezetet, amit képvisel! Ha otthonában keresnék fel az adománygyűjtők, akkor se engedjen be senkit a lakásába!

Ne adjon az adománygyűjtőknek készpénzt, helyette adja azt a hivatalos csatornákon, hogy biztosan jó helyre kerüljön!

Kapcsolódó cikkek