Erős kijelentés: A tél végére mindenki oltott, gyógyult vagy halott lesz

Megosztás

A német egészségügyi miniszter ezzel a mondattal sokkolja a hallgatóságot és próbálja az oltás felé terelni az eddigi ellenzőket is.

Mind a kötelező oltás, mind a lezárás téma a szomszédos Németországban is, viszont egyelőre nem döntött a már csak ügyvezető szerepet vivő Merkel-kormány az ügyben. Persze továbbra is arra biztatnak mindenkit, hogy oltassa be magát, különösen Jens Spahn egészségügyi miniszter, aki hétfőn egy erős mondattal próbálta meggyőzni az oltásban kételkedőket:

„Valószínűleg ennek a télnek a végére Németországban mindenki – hogy kicsit cinikusan fogalmazzak – oltott, gyógyult vagy halott lesz. De tényleg ez a helyzet, mert a nagyon fertőző delta variánssal ez nagyon-nagyon valószínű”

– mondta délelőtti sajtótájékoztatóján a Frankfurter Allgemeine Zeitung beszámolója szerint. Várhatóan a hét végéig jóváhagyja az Európai Gyógyszerügynökség az 5–11 éves gyerekek beoltását is a Pfizer–BioNTech-vakcinával, a korcsoportot első körben 2,4 millió dózisnyi oltóanyaggal oltanák be Németországban.

Kapcsolódó cikkek