A leendő vakvezető kutyák új generációja született meg a napokban

Megosztás

A Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány tette közzé a jó hírt, nyolc fekete és nyolc sárgásfehér színű kiskutyának adott életet Zina.

Az alapítvány Facebook-oldalán egy érdekes képre is bukkanhattunk.

“A kölykök alig négynaposak, de már zongorázni is tudnak.😉🤩Nézzétek, micsoda sorrendbe fekszenek teljesen önállóan: egy fehér, egy fekete. Akárcsak egy zongora billentyűi🎹😅💛 (EZ komoly, NEM mi állítottuk be őket…)”

A feketék mind fiúk, a sárgásfehérek között három lány és egy fiú van.
Gyors ellés volt, hiszen három órán belül mindegyik kölyök megszületett. Az utolsó négy csöppség fél óra alatt látta meg a napvilágot.

Az anya kutya jól van, pihen és gondozza a kölykeit. A kicsik gyors ütemben fejlődnek, egészségesek, esznek, alszanak és rengeteget „beszélgetnek”.
Alapítványunk tenyésztési programjában ők már a kilencedik alom. Nevük „U betűvel” kezdődik majd. Arról, hogy mi legyen a kölykök neve, meg fogjuk kérdezni közösségi oldalunk kedvelőit és követőit, ahogy korábban is – írták.

A kölykök nyolchetes korukig anyjukkal vannak törökbálinti otthonukban, azután önkéntes kölyöknevelőink otthonában nevelkednek egyéves korukig. Ezt követően kerülnek az alapítvány kiképzőihez, ahol körülbelül fél éven át tanulják a vakvezető munkát. Ezután látássérült gazdáikkal gyakorolnak a közlekedésbiztonsági vizsgára, amelynek teljesítése után hosszú éveken át hű társak lesznek.
 

Kapcsolódó cikkek