Miskolcon is megszabadulhat régi, már nem használt mobiltelefonjától

Megosztás

Ezzel a környezetvédelmet is segítjük és a veszélyes hulladéknak számító, már nem használt termék elhelyezéséről is gondoskodunk.

Ehhez nem kell mást tenni, mint bemenni a polgármesteri hivatalba, szerdán ugyanis kihelyeztek egy gyűjtődobozt az ügyfélszolgálat bejáratánál: Miskolc is csatlakozott a Jane Goodall Intézet mobilgyűjtő kampányához.

A Zöld város, zöld városháza mottó mentén újabb lépést tett Miskolc a környezettudatosabb élet felé, amit a „Passzold vissza, Tesó!” szlogennel elindított kampányhoz való csatlakozással is megerősítettek. A program a Jane Goodall Intézet nevéhez fűződik, azt tűzték ki célul, hogy a régi, már nem használt mobiltelefonokat, táblagépeket és GPS-berendezéseket begyűjtsék. Ezekben az eszközökben ugyanis több olyan fém is megtalálható, amelyek bányászata Afrikában veszélyeztetett fajok – például gorillák és csimpánzok – természetes élőhelyét veszélyezteti.

A kampány még 2018-ban indult, azt szeretnék elérni, hogy a fiók mélyén porosodó elektronikus eszközökből kinyerve és újrahasznosítva az értékes fémeket, mérsékelni lehessen azok bányászatát, és meg lehessen óvni ezeknek a fajoknak az élőhelyét.

A kampányhoz most a miskolci polgármesteri hivatal is csatlakozott, a Városház tér 8. szám alatti ügyfélszolgálat bejáratánál helyeztek ki egy gyűjtődobozt, amibe bárki bedobhatja a régi készülékeit.

– Igyekszünk minden eszközt megragadni, hogy környezettudatosan működjünk, és ezt a küldetést népszerűsíteni is szeretnénk – mutatott rá Ignácz Dávid jegyző, aki beszélt a program eddigi eredményeiről is. – Az elmúlt években országszerte 640 gyűjtőpontot létesítettek, ezeken a helyeken mintegy két és fél tonnányi mobiltelefont gyűjtöttek össze az akció résztvevői.

Az összegyűjtött telefonokat az intézet szállítja majd el, és gondoskodik is az újrahasznosításról. (Minap.hu)

Kapcsolódó cikkek