Magyar siker Miskolcon: ismét világbajnok Fekete László fia, Fekete Miklós

Megosztás

Szoros versenyben utasította maga mögé minden vetélytársát, egyértelműen édesapja nyomdokaiba lépett a Világ Natúr Legerősebb Embere.

A tizenöt versenyzős mezőnyben mindössze ketten akadtak, akik képesek voltak tartani a lépést Fekete Miklóssal a “natúr erős emberek” világbajnokságán. Bár az első szám után a bajnok összeszedett egy bicepszsérülést, ez sem akadályozta meg a címvédésben.

– Nagyon sokan azt gondolják, hogy ez a verseny kizárólag a testi erőről és a puszta izomról szól, azonban mindehhez hatalmas szellemi, lelki és akaraterőre van szükség – köszöntötte a sportág képviselőit és rajongóit a városvezetés nevében Ignácz Dávid jegyző. – Ami miatt pedig szintén különleges ez a verseny az az, hogy az emberi gyarlóságot félretéve semmiféle teljesítményfokozót nem vesznek magukhoz az indulók – tette hozzá. 

– A született adottság a sport legfőbb meghatározója, és nem pedig az, hogy kiben milyen és mekkora mennyiségű koksz van – adta meg az esemény kezdőlökését Fekete László.

A harmincegy éves Fekete Miklós a végső számot teljesítve, szoros versenyben győzte le dél-afrikai vetélytársátJack Louis az utolsó, 280 kg-os súllyal már nem volt képes megbirkózni. (Minap.hu)

Kapcsolódó cikkek