Cáfolja az EMMI, hogy megfontolnák a kötelező oltás visszavonását

Megosztás

Mi is írtunk róla, hogy a pedagógusi szakszervezetek szerint ilyen ígéretet tettek a kormányzat részéről, de most ezt közleményben cáfolták – írja a HVG.

Pedagógus-szakszervezetekkel (Pedagógusok Szakszervezete, Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete) tárgyalt az Emberi Erőforrások minisztériuma, ahol azt kérték a kormánytól, hogy vonja vissza a kötelező oltás elrendelését az állami szektorban. Eszerint egy új ponttal is bővült a szakszervezetek követeléslistája, hiszen az állami szektorban kötelező oltás visszavonása mellett azt is el szeretnék érni, hogy a nem állami intézményekben a kötelező oltás bevezetéséről a munkáltatók határozhassanak.

Nagy Erzsébet, a PDSZ választmányi tagja a Népszavának korábban azt mondta, hogy ígéretet kaptak arra, hogy a kormány jövő szerdáig átgondolja a szakszervezetek követelését.

Az Emmi közleményben reagálva azt írta:

a kormány képviselői nem tettek ilyen ígéretet.

Azt elismerték, hogy volt ilyen követelés, azonban ez nem a pedagógusok oltására vonatkozott, hanem a teljes jogszabály visszavonására, amely messze túlmutat a pedagógus-szakszervezetek által képviselt személyi körön – írták.

via HVG.hu

Kapcsolódó cikkek