Átgondolhatja a kormány a kötelezővé tehető oltások kérdését

Megosztás

A pedagógus szakszervezetek kérik új követelésként a kormánytól, hogy vonja vissza a kötelező oltás elrendelését az állami szektorban, s azt az ígéretet kapták, hogy megfontolják a múlt héten bejelentett intézkedés visszavonását.

A három és fél órán át tartó tárgyalásról a Népszava közölt részleteket: ezek szerint új elemmel bővült a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) közös sztrájkbizottságának követelés-listája – írja a Portfolio. Azt szeretnék, ha a kormány visszavonná az állami intézményekben elrendelt koronavírus elleni kötelező védőoltásról szóló rendelkezést, ahogy azt is, hogy a nem állami intézményekben a kötelező oltás bevezetéséről a munkáltatók határozzanak.

Nagy Erzsébet, a PDSZ választmányi tagja a lapnak kifejtette: a PSZ és a PDSZ képviselői szerdán három és fél órán keresztül tárgyaltak az Emberi Erőforrások Minisztériumában, ahol azt az ígéretet kapták:

A KORMÁNY JÖVŐ HÉT SZERDÁIG ÁTGONDOLJA A SZAKSZERVEZETEK KÖVETELÉSÉT A KÖTELEZŐ OLTÁS VISSZAVONÁSÁRÓL, és egy új javaslatot tesznek majd.

A szakszervezetek szerint felelőtlenség, hogy a kormány olyan szereplőkre hárítja az oltásokról szóló döntést, akik sem országos, sem területi járványügyi adatokkal, sem megfelelő szaktudással nem rendelkeznek.

Forrás: Népszava via Portfolio

Kapcsolódó cikkek