Elképesztő: már az állami sportlétesítményeket is privatizálja a kormány

Megosztás

Módosítaná a kormány a sportról szóló törvényt, erről Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszter nyújtott be javaslatot – írja a Telex.

Míg a jelenleg hatályos törvény így szól:

„Az ingatlan-nyilvántartásban sporttelepként nyilvántartott állami tulajdonú ingatlanok a sportpolitikáért felelős miniszter által vezetett minisztérium előzetes egyetértésével adhatók ingyenesen önkormányzati tulajdonba”,

addig az új verzióban már ez szerepelne:

„Az ingatlan-nyilvántartásban sporttelepként nyilvántartott állami tulajdonú ingatlanok a sportpolitikáért felelős miniszter előzetes egyetértésével sportcélokra adhatóak ingyenesen tulajdonba”.

Ezzel tehát kikerülne az önkormányzat szó a törvényből, de az nem derül ki, helyettük kik kapnák meg az állami tulajdonú ingatlanokat ingyenesen, a törvénymódosítás csak “tulajdonszerzőként” hivatkozik rájuk.

Ahogy az a mondat is kikerülne a törvényből a módosítás szerint, miszerint ‘az ingyenesen történt tulajdonszerzést követő 15 évig az önkormányzat az ingatlant csak a sportpolitikáért felelős miniszter által vezetett minisztérium egyetértésével terhelheti meg”.

A törvénymódosító javaslat nem indokolja, hogy miért kell módosítani a törvényt, miért kerülnek az ingyenes ingatlanok az önkormányzatoktól másokhoz.

Kapcsolódó cikkek