Rusvai szerint előbb-utóbb mindenkinek meg kell fertőződnie a nyájimmunitáshoz

Megosztás

Rusvai Miklós az ATV Start című műsorában a járványügyi korlátozások kapcsán elmondta: szerinte a vendéglátóipari helyeken és szórakozóhelyeken meg kellene követelni a védettségi igazolást, a boltokban pedig kötelezővé kellene tenni a maszkhasználatot. A járványkezeléssel kapcsolatban szerinte nagyon sok mindent kell figyelembe vennie a kormánynak, amikor intézkedéseket hoznak. Van egészségügyi szempont, gazdasági szempont és a lakosság pszichés szempontja, mit visel még el az ember, felerősödnek-e a maszkellenes vagy oltásellenes hangok, ha valamelyiket kötelezővé teszik.

Rusvai Miklós hangsúlyozta, hogy az oltás nem biztosít örök életet, ez nincs ráírva egyetlen fiolára sem, és tudatosítani kell, ha valaki idős, beteg, háromszor beoltatta magát, annak ellenére az állapota miatt még megbetegedhet. A vakcina nem garantálja, hogy nem betegszünk meg – húzta alá.

A szakember szerint figyelembe kell venni, hogy az oltással csökkentjük az egészségügy terhelését, védjük az embereket, de lassan “rá kell ereszteni a vírust a lakosságra”. A maszk rajtunk van, az oltást felvehetjük, a súlyos megbetegedések számát csökkentjük, de mivel tudjuk, hogy ez itt marad velünk, előbb-utóbb mindenkinek fertőződni kell – fogalmazott, hozzátéve: a cél az,hogy ne hirtelen történjen ez a fertőződés, de ha már mindenki megfertőződött, akkor lesz nyájimmunitás.

via atv.hu

Kapcsolódó cikkek