Csak védettségi igazolvánnyal vehetnek részt a szalagavatón a szülők és a vendégek

Megosztás

Mivel a szalagavató bál speciális iskolai rendezvénynek minősül, nem vonatkozik rá a veszélyhelyzetben előírt szabályozás. A diákok és tanárok korlátozás nélkül mehetnek az ünnepségre, azonban a szülők és családtagok csak védettségi igazolvánnyal. Így döntött az Emberi Erőforrások Minisztériuma – számolt be a HVG.hu az erről szóló, az intézményvezetőknek küldött level alapján, amelyet az ADOM Diákmozgalom hozott nyilvánosságra.

A Kásler Miklós miniszter aláírásával ellátott dokumentum azt írja, hogy a szalagavató bálokon jellemzően az iskola tanulói, pedagógusai, valamint a meghívott vendégek (szülők, rokonok) vesznek részt. Közülük az adott intézménnyel jogviszonyban lévő tanulók a napi iskolába járás során amúgy is találkoznak és együtt vannak az intézményben, így ők korlátozás nélkül részt vehetnek az iskolai programokon, függetlenül attól, hogy elmúltak-e 18 évesek, vagy rendelkeznek-e védettségi igazolvánnyal. Ugyanez vonatkozik az intézmény pedagógusaira, dolgozóira.

A külsős személyek (különösen szülők, testvérek, meghívott vendégek) esetében ugyanakkor a miniszter indokoltnak látja annak a kormányrendeletnek alkalmazását, mely szerint a zárt térben tartott rendezvényeken kizárólag a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő 18. életévét be nem töltött személy vehet részt.

Forrás: HVG.hu, Fotó: MTI (A kép csak illusztráció!)

Kapcsolódó cikkek