Sportpályát adományoztak a hátrányos helyzetű sátoraljaújhelyi lakosoknak

Megosztás

Multifunkcionális, azaz labdarúgó, kézi- és kosárlabda játékra egyaránt alkalmas sportpályát adományozott a Wáberer Alapítvány halmozottan hátrányos helyzetű sátoraljaújhelyi polgároknak. A 10 millió forint értékű fejlesztés a város önkormányzata által rendelkezésre bocsátott telken valósult meg – derült ki a Wáberer Alapítvány sajtóközleményéből.

A 315 m2 alapterületű Közösségi Házat Wáberer György másfél évvel ezelőtt alapította. Meggyőződése szerint a lehetőségek megteremtésével és megfelelő szakmai támogatással a halmozottan hátrányos helyzetű emberek kitörhetnek a mélyszegénységből és olyan teljesítményeket érhetnek el, amelyekre büszke lehet szülőföldjük. Az intézmény szolgáltatásait azóta rászorultak százai használják napi szinten. Állandó igény van ahigiéniai, oktatási és sport lehetőségek kiaknázására, az oktatási- és fejlesztési szolgáltatások igénybevételére.

Az intézmény részt vesz a Wáberer Alapítvány által finanszírozott továbbtanulást ösztönző program megvalósításában. A program keretében jelenleg már több mint 300 általános iskolás kap havi ösztöndíjat és rendszeres pedagógiai segítséget ahhoz, hogy tanulmányi eredményei alapján megnyíljon számukra a középfokú, vagy szakirányú továbbtanulás lehetősége.

Kiemelt kép: korábbi átadó

Kapcsolódó cikkek