Öngól: a lehallgatásokat intéző szolgálat egyik tisztjét is lehallgatták

Megosztás

A titkos megfigyeléseket, lehallgatásokat intéző Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ) egyik tisztjének telefonszáma is felbukkan a Pegasus kémszoftver célpontjainak listáján – írja a Direkt36.

A cikk szerint a telefonszámot egy olyan személy használja, aki az NBSZ technikai területén dolgozott, illetve dolgozhat ma is. Ez a részleg kezeli többek között a kémszoftvereket is. A Telexen megjelent írás szerint az ugyanakkor nem világos, hogy miért szerepel a száma a listán. Két magyarázat lehet erre: vagy a tiszt maga is célponttá vált, vagy tesztelési célzattal tették a telefonjára a Pegasust. A Direkt36 szerint mindkét verzió azokat a korábbi információkat erősíti, amelyek szerint a kémprogram magyarországi használata mögött a magyar állami szervek állnak.

Az oknyomozó portál felhívta az NBSZ-tiszt számát és közölték vele, hogy tudomásuk szerint ő a szakszolgálat munkatársa. Erre úgy reagált, hogy ha mindez valóban így van, akkor megérthetik, hogy a kérdéseikre miért nem válaszolhat. Az ügyre sem az NBSZ, sem a magyar kormány nem reagált.

Kapcsolódó cikkek