Figyelem! Az MVK járatain is kötelező lesz a maszkhasználat

Megosztás

A szigorítás érinti a járatok megállóhelyeit és végállomásait is. Kezdődik újra, amit már többször is átéltünk 2020 tavasza óta.

A kormány csütörtökön bejelentett intézkedésének megfelelően november 1-től kötelező a maszkhasználat az MVK Zrt. tömegközlekedési eszközein, továbbá a végállomásokon és megállóhelyeken. Korlátozások lépnek életbe a társaság ügyfélszolgálati irodájában is.

A tömegközlekedésre vonatkozó, már ismert korlátozások mellett a vállalat ügyfélfogadási rendje is szigorodik.

Közlésük szerint november 2., keddtől az ügyfélszolgálati irodába kizárólag az orrot és a szájat eltakaró maszkkal lehet belépni, a bejáratnál pedig testhőmérséklet mérés történik. Akinél ez 37,5 fokot vagy annál magasabb értéket mutat, az nem léphet be az irodába. A helyiségben csak annyi ügyfél tartózkodhat egyszerre amennyi pult nyitva tart.

A maszkhasználat alól kivételt képeznek a hatodik életévét be nem töltött kiskorú, valamint értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve autizmus spektrumzavarral élő személyek.

Az ismét érvényben lévő szabályozás betartását az MVK Zrt. ellenőrei segítik, ellenőrzik, illetve felhívják a figyelmet az intézkedés fontosságára. (Minap.hu)

Kapcsolódó cikkek