Jövő héttől megújul a görömbölyi orvosi rendelő

Megosztás

A városrész eddigi rendelője egyszerűen túl kicsi már, jön a felújítás és a bővítés.

– Régóta esedékes már ez a beruházás – véli Borkuti László, a körzet önkormányzati képviselője. – Nagyon régi épületről van szó, ami több ráncfelvarráson, kisebb felújításon esett át, viszont már nem képes kiszolgálni megfelelően a városrész elvárásait. Az elmúlt években számtalan új család költözött Görömbölyre. Azt lehet tehát mondani, hogy kinőttük ezt a rendelő intézetet.

A képviselő szerint a városrész lakossága 4400-4600 fő között van jelenleg, őket két praktizáló orvos látja el.

A Bacsinszky András utca 1. szám alatti, felújításra váró orvosi rendelő területén jövő héten kezdődik el a munka. Miklós Viktor, a Polgármesteri Hivatal Pályázati Főosztály vezetője műszaki szemszögből ismertette a projektet.

– Jövő héten adjuk át a munkaterületet a kiírt pályázatot megnyerő vállalkozó részére. A felújítás 166 millió forintos uniós forrásból valósul meg. Az épület energetikai korszerűsítésen esik majd át, ami magába foglalja a homlokzat és a tető szigetelését, az összes nyílászáró, valamint a komplett tető cseréjét és a belső fűtési rendszer felújítását. Emellett az épület teljes belseje átalakul a padlótól a plafonig, az összes közműszolgáltatással érintett vezetéket is kicserélik.

Látványterv

Miklós Viktor elmondta, a tervek között szerepel az ingatlan alapterületének a bővítése: egy plusz helyiséget is kialakítanak az épületben.

A felújítás időszakára sem szűnik meg az ellátás: Hejőcsabára, a Koboz utca 2. alá költözik át ideiglenesen a rendelés. (Minap.hu)

Kapcsolódó cikkek