Ungár: Tényleg sok fideszes van, aki homoszexuális

Megosztás

A képviselő szerint hiába is folytatnak ilyen látványos homofób kampányokat, a kormánypárton belül számos olyan embert ismer, aki szerepet játszik, mivel maguk is a saját nemükhöz vonzódnak.

Ungár Péter, az LMP parlamenti képviselője interjút adott a Magyar Hangnak, amiben arról is kérdezték, mit szól ahhoz, hogy Márki-Zay Péter többször is a miniszterelnök fiának szexuális orientációjával kapcsolatban nyilatkozott.

Ungár – aki vállaltan homoszexuális – azt mondta: „Drámaian nem értek egyet azzal, ahogy Orbán Gáspár orientációjáról beszélt. Viszont legitim arról beszélni, hogy vannak olyan fideszes politikusok, akik annak ellenére, hogy homofób kampányt csinálnak, a szexuális szabadság mozgalmainak vívmányaival maguk is élnek. A különbség, hogy XY fideszes politikus közhatalmat gyakorol, Orbán Gáspár pedig nem.”

Arra a kérdésre, hogy igaz-e, hogy a fél kormány meleg, Ungár – aki egyébként már csak az anyján, Schmidt Márián keresztül is régóta ismer sok fideszest – azt mondta, nem vezet „Google Excel táblát a fideszesek szexuális orientációjáról”,

de „mint a homoszexuális világban eléggé jártas ember azt tudom mondani: tényleg sok fideszes van, aki homoszexuális”.

(444.hu)

Kapcsolódó cikkek