Varga Judit elmenekült Tordai Bence Pegasus-botrányra vonatkozó kérdései elől | videó

Megosztás

Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője az Országgyűlés Igazságügyi bizottságának az ülése után próbálta megkérdezni Varga Judit igazságügyi minisztert, hogy ki adott engedélyt Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökének megfigyelésére. A Párbeszéd képviselője emlékeztette Vargát és a nézőket, hogy ügyvédek esetében csak akkor lehet titkos megfigyelést engedélyeztetni, ha valamilyen bűncselekménnyel gyanúsítják őket. Tordai közben végig élőben közvetítette az egészet telefonjával.

Választ ugyan nem kapott a kérdéseire, de kedd délután Varga Judit egy Facebook-posztban megemlítette, hogy

„Tordai Bence képviselő úr, aki szemmel láthatóan végigunatkozta a két órát a bizottsági meghallgatáson, csak annyira volt képes, hogy a folyosón provokáljon. Pedig a bizottság minden kérdésére megadtam a választ.”

Tordai videójának a legérdekesebb mozzanata az volt, hogy Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára egy mappával próbálta eltakarni Tordai telefonját, hogy ezzel meghiúsítsa az élő felvételt.

A politikus az esetet azzal kommentálta, hogy azért próbálta a folyosón kérdezgetni az igazságügyi minisztert, mert az Országgyűlés Igazságügyi bizottságában a fideszes többség leszavazta, hogy a Pegasus-ügyben kérdezhesse a minisztert.

Kapcsolódó cikkek