Hova tűnt Répássy Róbert? Korábbi meghatározó arcára az új Fidesz már nem tartott igényt

Megosztás

Pedig milyen sokszor hallhattuk államtitkárként is nyilatkozni, ahogy Medgyessy Pétert, Horn Gyulát és a baloldalt kritizálja. Most már évek óta maga mögött hagyta a politikát és Orbán Viktorral sem igen találkozott lassan másfél éve.

2018-ban vonult vissza az országos politikától. – Több mint húsz évig voltam képviselő, ezen belül öt évig államtitkárként is dolgoztam. Ha nagyon egyszerűen akarnám megfogalmazni, akkor közös megegyezéssel távoztam. Azt nem mondanám, hogy kirúgtak, inkább véget ér a megbízásom – fogalmazott Répássy Róbert, aki jelenleg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ügyvédi kamara elnökségi tagja.

-Az a feladat, amivel megbíztak az igazságügyi és jogi területen, az más embert és más szemléletet kívánt. Szerintem ez volt az egyik oka. A másik, hogy listás képviselő voltam, s mindaddig, amíg olyan megbízatásaim voltak, mint például Fidesz frakcióvezető-helyettes, vagy megyei elnök, addig a listás pozíció ezzel együtt járt. Ám magam is úgy éreztem, hogy elfogyott számomra a munka – fogalmazott az ügyvéd.

De mint mondta, nem szokott ezen nagyon gondolkodni, úgy véli, hogy aki húsz évig volt képviselő, az inkább legyen hálás ezért, és köszönje meg hogy ilyen hosszú ideig részt vehetett a kormány munkájában.

2015-ben Trócsányi László akkori miniszter közölte vele felmentését. Az indoklás részleteiről nem akart beszélni most sem, mint ahogy felmentésekor sem, de mint mondta elfogadta, hogy más szemléletű emberre van szükség. Utódjával, Völner Pállal egyébként azóta is jó viszonyban van, csakúgy mint Trócsányi Lászlóval, ami elég ritka.

Viszont amióta 2018-ban kikerült a parlamentből, sokkal kevesebbet találkozik egykori képviselőtársaival, még ha nem is neheztel senkire. Mint mondta, Orbán Viktor miniszterelnökkel másfél éve találkozott utoljára, nagyon ritkán látják egymást. Legfeljebb aktuálpolitikai kérdésekről szoktak tárgyalni. (Blikk.hu)

Kapcsolódó cikkek