Beckham Katart népszerűsíti 63 milliárd forintért – komoly felháborodás van emiatt

Megosztás

David Beckham, az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban, az MLS-ben szereplő Miami Inter tulajdonosa az elkövetkező tíz évben Katar utazó nagykövete lesz, egyszersmind a 2022-es világbajnokság arca. Mindezt 175 millió euró fejében teszi, ami 63 milliárd 685 millió forintnak felel meg jelen állás szerint.

Az egykori Manchester United-sztár, az angol labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya szeptemberben járt Katarban, és minden bizonnyal akkor állapodott meg az emírség illetékeseivel a fantasztikus szerződésben. Tudni való, hogy a 115-szörös angol válogatott Beckham a katari állam által tulajdonolt Paris Saint-Germain csapatában fejezte be pályafutását 2013 májusában. 

Beckham szerződése komoly felháborodást keltett, elsősorban azért, mert ő az UNICEF nagykövete, és ilyen minőségében aligha helyeselhető, hogy egy olyan emírséget népszerűsít, ahol a nők csak másodrendű állampolgárok, és a homoszexualitás büntetendő. Éppen ezért Beckham kikötötte, hogy a jövő évi világbajnokság alatt nem fogják vegzálni a külföldről érkező meleg szurkolókat, és engedélyezni fogják az LMBTQ-emberek jelképeként is értelmezhető szivárványszínű zászlót – írja az Index.

fotó: David Beckham Facebook

Kapcsolódó cikkek