Puszta kézzel és egy seprűnyéllel verte halálra volt feleségét a kazincbarcikai férfi

Megosztás

A Miskolci Törvényszék tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte azt a vádlottat, aki 2019. május 7. napján a Kazincbarcika külterületén lévő hétvégi házban agyonverte volt feleségét.

A bíróság által megállapított tények szerint a vádlott és volt felesége egy háztartásban éltek, italozó életmódjuk miatt gyakoriak voltak a veszekedések, melyek sokszor tettlegességig fajultak. A cselekményt megelőzően a sértett nő napokig nem ment haza, amiért a vádlott kérdőre vonta őt. A kialakult vita hevében a férfi puszta kézzel és egy seprűnyéllel ütni kezdte a sértettet, többnyire a fején. A bántalmazás következtében a sértett a helyszínen életét vesztette.

A törvényszék a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy a vádlott a szabadságvesztésből feltételes szabadságra nem bocsátható. A büntetés tartamának megállapításakor a bíróság súlyosító körülményként értékelte a vádlott erőszakos többszörös visszaesői minősültségén túli további elítéléseit, azt, hogy az elkövetéskor büntetőeljárás hatálya alatt állt, továbbá azt, hogy a bűncselekményt közeli hozzátartozója sérelmére követte el. Az ítélet értelmében az eljárás során keletkezett mintegy 2 millió forint bűnügyi költséget a vádlottnak kell megfizetnie.

Az ítélet nem jogerős, azzal szemben a vádlott és védője fellebbezést jelentett be. A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Kapcsolódó cikkek