Másfél év felfüggesztettet kapott az ablakot a buszsofőrre borító miskolci vandál

Megosztás

A Miskolci Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a férfinak az ügyéről, akivel szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat az ügyészség – írta meg a Törvényszék honlapja.

A bíróság által megállapított tények szerint a vádlott 2021. május 18. napján több személy társaságában felszállt a Miskolc, Pereces városrész felől Diósgyőr városrész irányába közlekedő menetrend szerinti buszjáratra. Miután a jármű vezetője észlelte, hogy a vádlott és a vele utazók nem kezeltek buszjegyet, felszólította őket utazási jogosultságuk igazolására. A vádlott erre indulatosan reagált, a vezetőfülke irányába indulva szitkozódott és fenyegető kijelentéseket tett.

A férfi ezt követően – miután figyelmen kívül hagyta a sofőr jármű elhagyására vonatkozó felszólítását – a vezetőfülke kapaszkodóját rázni kezdte, majd nagy erővel próbálta a jegykiadó ablakot elhúzni. Ököllel ütni kezdte a fülke ablakát, melynek következtében az részben kifordult a keretéből, majd az üveget – annak benyomásával – teljes egészében ráborította a buszvezetőre. Egy idő után a vádlott felhagyott cselekményével, leszállva a buszról távozott a helyszínről. A járművezető sértettnek sérülése nem keletkezett.

A bíróság a vádlottal szemben 1 év 6 hónap szabadságvesztést szabott ki, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. A büntetővégzés jogerős.

Kapcsolódó cikkek