Önkormányzati dolgozók kérdezgetik a falubelieket Tatárszentgyörgyön, hogy a Fideszre szavaznak-e

Megosztás

Közmunkások és önkormányzati dolgozók járják a vidéki falvakat, olykor falubusszal utazva körbe a települést, és egy lista alapján kopogtatnak be az otthonokba, ahol azt tudakolják, hogy az ott lakók támogatják-e a Fidesz politikáját, vagy sem – írja a Népszava.

Egy baloldali polgármester a lapnak azt mondta: több tucat olyan észak-magyarországi kistelepülésről tud, ahol vagy egy érettségizett közmunkás, vagy pedig a hivatal egyik alkalmazottja járt körbe laptoppal, és az elköteleződésükről faggatta a címlistán szereplőket. Úgy tudja, a listát eleve készen  kapták.

“Nem tudjuk, kihez fordulhatnánk: az imént csöngettek be hozzánk, hogy aláírásokat gyűjtenek a Fidesznek, és a ‘Magyar Falu’ feliratú önkormányzati busszal jöttek. Felháborítónak tartjuk, hogy így feltérképezik a politikai hovatartozását az egész falunak, és nem utolsó sorban a mi pénzünkből a Fidesznek gyűjtenek aláírásokat. Önkormányzati dolgozók voltak önkormányzati autóval nálunk, maga a kisbusz amúgy máskor egész nap a fideszes polgármester háza előtt áll, még nem láttuk más célra használni”

– írta a lapnak egy tatárszentgyörgyi család is.

A lap kérdéseire sem Tatárszentgyörgy kormánypárti polgármestere, sem a Fidesz sajtóirodája nem válaszolt. Az érintett kistérség más települései közül Kis Attila, Zemplénagárd polgármestere annyit válaszolt, hogy náluk munkaidőben nem fordult elő, hogy önkormányzati dolgozók vagy közmunkások a Fidesznek gyűjtöttek volna támogató aláírásokat. Arra pedig, hogy kapnak-e külön díjazást az esetleges a munkáért az adott települési dolgozók, úgy válaszolt: „erről nincs információja.”  

Kapcsolódó cikkek