Nyáron már elektromos buszokkal utazhatunk Miskolcon

Megosztás

Aláírták Miskolc új elektromos buszok és ezek infrastruktúrájának beszerzéséhez szükséges szerződést Demeter Péter, a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK) vezérigazgatója és Krenner László, a járműveket is szállító BYD Kft. kelet-közép-európai értékesítési vezetője.

Miskolc sikeresen pályázott a Zöld Busz Programban, ennek eredményeképp tíz darab BYD K9UD LF típusú busz fogja bővíteni az MVK járműparkját.

A busz töltésére szolgáló berendezést az MVK telephelyén telepítik. Krenner László elmondta, a töltőinfrastruktúra képes lesz valamennyi autóbusz egyidejű töltése esetén is legfeljebb 5 óra alatt 100 százalékos töltöttségig tölteni az egyes járműveket.

A K9UD LF elektromos városi autóbusz olyan különleges utazási élményt biztosít, amely környezetkímélő, kényelmes, biztonságos, intelligens és izgalmas. A járműben 35 ülés található, 1 kerekesszékeseknek fenntartott hely, teljes befogadóképessége 82 fő. Az autóbuszok klímával, egységes külső és belső vizuális, valamint belső hangos utastájékoztató berendezéssel, oldalanként 2-2 nyitható ablakkal, ajtónként 1-1 kamerás utasszámláló berendezéssel, tolatókamerával, biztonsági kamerarendszerrel, továbbá wifivel lesznek felszerelve. Valamennyi ülésnél USB port található, melyek az oldalfali burkolaton, illetve a kapaszkodókon találhatók, a padlóburkolat pedig tűz- és vízálló, valamint csúszásmentes bevonattal van ellátva

– közölte az értékesítési vezető.

Az MVK 2.1 milliárd forintért vásárolja meg az új járműveket és hozzájuk kapcsolódó töltő infrastruktúrát. Az állami támogatás összege 1.5 milliárd forint, a város a fennmaradó részt önerőként fizeti.

A kiemelt képen egy BYD K9UD LF típusú busz látható a svédországi Landskrona utcáin.

Kapcsolódó cikkek