Nem meglepő: sem az MTI, sem a közmédia számára nem létezett az előválasztás

Megosztás

A második forduló véget ért, de az állami vezetésű média továbbra sem tájékoztat róla, az előválasztás kizárólag negatív kontextusban kerülhet(ett) a nézők és az olvasók elé, amikor egyáltalán bármilyen szó esett róla.

Az állami pénzből fenntartott Magyar Távirati Iroda vasárnap reggel óta nem tartotta hírértékűnek, hogy lezárult az előválasztás második fordulója, amiben több mint 662 ezer magyar állampolgár vett részt.

Az előválasztás szóra csak ezért dob fel két találatot az MTI keresője, mert lehoztak két kormánypárti hírt. Az egyikben szemlézték, ahogy Deák Dániel, a Schmidt Mária-féle XXI. Század Intézet tévedhetetlen elemzője mondta el a Kossuth Rádióban, hogy „kommunikációs fogás csupán, hogy Márki-Zay Péter konzervatívnak mutatja magát, valójában több szavazatot remél ettől”. A másik találatra pedig Volner János közleményét, amiben kifejti, hogy Márki-Zay Péter a Jobbiktól vesz el szavazatokat. Mivel a megyei lapok is általában ezeket a híreket veszik át, az olvasóikhoz elvileg ennyi információ jut el az előválasztásól.

A közmédiában pedig úgy mutatták be mindkét fordulót, hogy a közéleti műsorokban végig csak kormánypárti elemzők hangsúlyozhatták az előválasztási folyamat ellentmondásosságát, de jelölteket nem kérdezték a stúdióban. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek