Márki-Zay Péter: Sikerült megszólítani a fiatalokat

Megosztás

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt úgy véli, ez a második forduló legnagyobb nyeresége. Úgy gondolja, akik a Fideszben és a korábbi baloldalban is csalódtak, mögötte felsorakozhatnak, mert ez lehet a megoldás.

A Miskolc Televízió vendége volt pénteken Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) előválasztási miniszterelnök-jelöltje. A Minap.hu adott hírt a részletekről.

Arra a kérdésre, hogy mik a tapasztalatai a második forduló eddig eltelt időszakáról, Márki-Zay úgy fogalmazott: “Az, hogy én milyen tapasztalatokat szereztem, az szinte mellékes ahhoz képest, hogy az ország mit nyert ezzel a második fordulóval. Én azt látom, hogy a legnagyobb nyereség az a hihetetlen számban megjelenő fiatal, akik először szavaznak. Az eddig leadott több mint 122 ezer (szombatra ez 166 ezerre nőtt – a szerk.) az olyan szavazó, aki az előző fordulóban még nem vett részt. Azt is sokszor kértem a rendezvényekre ellátogató fiataloktól, hogy győzzék meg akár a DK-ra eddig szavazó szüleiket, nagyszüleiket, hogy most az ország érdekében nekik is, a DK-nak is engem kell támogatnia. Karácsony Gergellyel egy olyan szövetséget alkottunk, amihez csatlakozott már, hogy mást ne mondjak az előző öt év miniszterelnök-jelöltjei közül szinte mindenki: Botka László, Karácsony Gergely, Szél Bernadett, Vona Gábor, Fekete-Győr András, Pálinkás József mind aktívan részt vesznek ebben a közös kampányban. Mi valódi összefogást hirdetünk, valódi koalíciót építünk, nem gyűlölettel, szeretettel szeretnénk ezt a csapatot felépíteni, hiszen erre az összefogásra óriási szüksége lesz ennek az országnak a ’22 áprilisi választásokon” – mondta.

– Ezek a fiatalok valami hihetetlen pozitív módon reagálva beszélnek még a Fideszes szüleikkel és őket is átállítják. Ez a záloga a jövő évi győzelemnek, hogy minél több olyan embert tudjunk megszólítani, akik eddig sem a baloldalban, sem a Fideszben nem látták az ország vezetésére igazán alkalmas, hiteles erőt, és most hajlandóak egy új tiszta koalícióra szavazni – tette hozzá.

Related posts