A borsodi rendőrök több dílert is elkaptak a nagyszabású kábítószerügylet-felszámolásban

Megosztás

Két hét alatt különféle kábítószereket és más illegális tudatmódosító anyagokat foglaltak le, illetve az anyagok terjesztőit vették őrizetbe a rendőrök Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Egy országos akciósorozathoz kapcsolódott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság is. A 2021. szeptember 16-a és 31-e között végrehajtott akció elsődleges célja a kábítószerekkel, gyógyszerhamisításokkal kapcsolatos bűncselekmények felderítése, visszaszorítása, és megelőzése volt.

A kéthetes időszak alatt 13 ügyet derítettek fel a rendőrök, amelyek kapcsán elfogták, előállították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható dílereket, termesztőket.

A rendőrségi akciósorozat során a hatóság kiemelt figyelmet fordított a vagyonvisszaszerzésre is, így közel 700 000 forint – a bűncselekmények elkövetéséből származó készpénzt és egyéb vagyontárgyakat – foglaltak le a nyomozók.

Az összehangolt felderítésekben 17 gépkocsival közel 100 rendőr vett részt, illetve fontos szerepet töltött be Csúzli, az Encsi Rendőrkapitányság kábítószerkereső kutyája is.

Az intézkedések során 19 személyt hallgattak ki a rendőrök, és közülük 6 férfit vettek őrizetbe, akiknek a rendőrségi előterjesztés alapján a bíróság elrendelte letartóztatásukat.

A nagyszabású bűnügyi akció ellenére azonban csupán 1 kilogramm kábítószergyanús anyagot (por, kristály, növényi törmelék) találtak, amelyeket a rendőrség lefoglalt, majd továbbküldött szakértői vizsgálatra.  

Related posts