Nevelőjére támadt egy 17 éves fiú a borsodi gyermekotthonban

Megosztás

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 17 éves fiatalkorú ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt. A gyermekotthon nevelője számon kérte a kését, ezért a fiú szidta, majd rátámadt.

A vádirat szerint a fiatal fiú egy borsodi kistelepülésen lévő gyermekotthon neveltje. 2021. április hónap elején az esti órákban az előírt időpontra kimaradásáról nem tért vissza, ezért a gyermekfelügyelőként dolgozó férfi már rendőri intézkedés kérését tervezte, amikor végül is megjelent a vádlott a szintén a nevelőotthonban lakó kiskorú lánnyal.

A gyermekfelügyelő számon kérte őket a késés miatt, különös figyelemmel arra is, hogy ebben az időszakban a COVID-járványra tekintettel kijárási korlátozás volt érvényben, ezután pedig a szobájukba küldte őket lefeküdni. A vádlott azonban ellenszegült, fenyegetőzni kezdett, trágár módon szidalmazta a nevelőt, mire az felszólította, hogy fejezze be, és menjen a szobájába.

A vádlottal szemben ez a fegyelmezés nem használt, további szidalmak mellett most már verekedni hívta a sértettet, levette a pólóját, ökölbe szorított kezeit ütésre emelte, és a nevelő felé indult. A sértett védekezésül ellökte magától, de a vádlott újból rátámadt, ekkorra a vádlott támadását csak úgy tudta elhárítani, hogy karjával átfogta a nyakát és leszorította a földre.

A nevelőotthon gyermekfelügyelője közfeladatot ellátó személynek minősül. Az ügyészség a büntetlen előéletű fiatalkorúval szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben közérdekű munka büntetést indítványozott.

Kapcsolódó cikkek