Lemondott a karlendítő ózdi alpolgármester

Megosztás

Október 31-i hatállyal lemondott Ózd alpolgármestere, akiről két náci karlendítős fotó került nyilvánosságra. Farkas Péter Barnabás ugyanakkor továbbra is önkormányzati képviselő marad – írja a Telex.

A politikus mindkét fényképe egy Katowicében készült a holokausztot bemutató múzeum épületénél. Az elsőről az alpolgármester azt mondta, csupán egy félreérthető mozdulat, mert valójában integetett a többieknek, a második viszont már egyértelműbben idézte a náci karlendítést. Közben ugyanezen az alkalmon készült másik kép is előkerült, ahol a korábbi, szintán jobbikos alpolgármester is karját lendíti, megidézve ujjaival Adolf Hitler bajuszát is. A korábbi és a most lemondott alpolgármester egymást fotózhatta három évvel ezelőtt.

A történtek miatt Farkas megbízatásáról szavazást tartott volna az önkormányzat, ám még ez előtt lemondott az alpolgármesteri pozíciójáról.

Az új alpolgármester személyéről szóló tárgyalások ezután kezdődnek meg, ezért konkrétumokat erről egyelőre nem tudott mondani a Jobbik színeiben a várost hét éve irányító, most is csak 34 éves polgármester.

Kapcsolódó cikkek