Döbbenetes: leütötte, majd brutálisan fejbe rúgta a bírót egy játékos, gyilkossági kísérlet a vád – videó

Megosztás

A földön fekvő bíróba még egy hatalmasat, szánt szándékkal belerúgott a brazil játékos. Sokkoló felvétel.

Káoszba fulladt a Sport Club Sao Paulo egyik focimeccse Brazíliában, amikor William Ribeiro középpályás dühében leütötte a bírót, Rodrigo Crivellarót, majd szánt szándékkal fejbe rúgta a földön fekvő férfit, amitől az elvesztette az eszméletét. A helyi média szerint Crivellaro éppen sárga lapot akart adni a méltatlankodó Ribeirónak. Az esetet kamerák is felvették.

Ribeirót még a stadionban letartóztatták, később pedig gyilkossági kísérlettel vádolták meg. Vinicius Lourenço de Assunção rendőrségi nyomozó az ESPN-nek azzal indokolta a döntést, hogy „az orvos szerint a játékvezető beszéde zavart volt, és komolyan fennállt a nyaki gerinc- és fejsérülés veszélye. Ha pedig egy földön fekvő ember fejét rúgja meg valaki, azzal azt kockáztatja, hogy megöli.”

A játékvezetőt éjszakára bent tartották a kórházban megfigyelésen. Ha a focistát elítélik, akár 30 évet is kaphat, bár valószínűleg enyhébb lesz az ítélet, hacsak nem okozott maradandó sérülést.

A klub elnöke, Deivid Goulart Pereira elnézést kért a játékvezetőtől és családjától, illetve a nézőktől is. Azt is bejelentette, hogy a játékos szerződését átmenetileg felmondták, és minden lehetséges és jogi lépést megtesznek. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek