Sokat ígért Gulyás és Koncz Tokaj-Hegyalja borvidékének

Megosztás


Gulyás Gergely a közel egymilliárd forint értékű Tokaj-Hegyalja infrastrukturális fejlesztésének tarcali alapkőletételén tartott beszédet. Szerinte Tokaj-Hegyalja más városai és falvai a rendszerváltoztatást követően „csiszolatlan gyémántok” voltak, az elmúlt évtized fejlesztései eredményeként egyre inkább megújulnak ezek a települések, köztük Tarcal élen jár ebben.

Néhány év múlva Tarcal és Tokaj-Hegyalja olyan szerepet fog betölteni a magyar életben, mint amilyent jelenleg a Balaton-felvidék

– hangoztatta Gulyás.

Koncz Zsófia, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, az elmúlt időszakban számos turisztikai fejlesztés valósult meg, amelyek sok turistát vonzanak ide.

Azon dolgozunk, hogy ezt tovább tudjuk javítani, ennek a munkának fontos része lesz a Kopasz-hegy körül megépítendő kerékpárút-hálózat is

– ígérte meg a kormánypárti politikus.

Butta László, a község független polgármestere a beruházásról szólva elmondta, Tarcalon mintegy egymilliárd forintból újul meg a település központja, az infrastrukturális beruházás keretében az egykori mezőváros főutcája díszburkolatot kap és a századforduló polgári Magyarországának stílusában építik át. Hozzátette, a projekt tizenhárom helyszínén újulnak meg az utak és a zöldfelületek, utcabútorokat helyeznek ki, parkolóhelyeket létesítenek, valamint felújítják a csapadékvízelvezető-hálózatot.

Kiemelt kép: Minap

Kapcsolódó cikkek