Közel 2500 szavazatot vesztett Márki-Zay egy elcsúszott Excel-tábla miatt

Megosztás

Váratlanul eltűnt 2491 szavazat az előválasztás miniszterelnök-jelölti versenyében Márki-Zay Péter neve mellől – vette észre a hvg.hu.

A csütörtök éjjel, fél egykor bejelentett, majd a honlapra is feltöltött eredmény szerint a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje még 125 944 szavazattal lett a harmadik Dobrev Klára és Karácsony Gergely mögött, ám az alig egy órával később az előválasztás hivatalos Facebook-oldalán az Országos Előválasztási Bizottsági (OEVB) határoztat alapján közzétett rangsorban már csak 123 453 voks szerepelt Márki-Zay neve mellett.

A 2491 szavazatnyi különbség ugyan nem jelentős, mert Márki-Zay voksainak mindössze 0,2 százaléka, ám szemet szúrt. A HVG megkereste az OEVB-t, hogy mi az oka a különbségnek, és vajon melyik számadat a helyes. A hvg.hu-nak azt válaszolták, hogy a 125 944-es adat a helyes, ott egy cella elcsúszása miatt ment ki rossz adat a Facebookra.”

Hozzátették: “Ahogy hangsúlyoztuk tegnap éjjel is, ezek előzetes adatok, mert több helyütt még vannak pontatlanságok. A mai nap során igyekszünk megtisztítani az adatokat.”

Kapcsolódó cikkek