Gyors eredményhirdetés: az államtitkár szerint már most megérte a ráköltött 17 milliárdot a vadászati világkiállítás

Megosztás

Legyünk őszinték, bárki is számított olyanra, hogy egy fideszes megmondóember kiáll és közli, hogy óriási bukás és nem érte meg a belepumpált milliárdokat?

Már most megérte a vadászati világkiállítás a rá költött 17 milliárd forintot – ezt mondta szerdán Kovács Zoltán, a kiállításért felelős államtitkár az RTL Híradónak.

Szerinte nem csak pénzben kell mérni az ilyen rendezvények hozadékát, hanem abban a promócióban, ami az ország, valamint a szakma jó hírét viszi a világban. Kovács azt is hozzátette: az utolsó fillérig elszámolnak majd a vadászati kiállításra költött pénzzel.

A szervezők már közel 700 ezer látogatóval számolnak, miközben a központi rendezvénynek 10-15 ezer látogatója van egy nap. Hogy közülük hányan fizettek a belépésért, nem árulták el az RTL-nek. A csatorna ma azt tapasztalta, hogy míg a vadászok csak lézengtek a területen, addig az iskolás csoportok folyamatosan érkeztek. A hvg.hu ma rákérdezett a diákok esetleges kötelező részvételére a kiállításon a Kormányinfón, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, ő ezt nem támogatja.

Kedden közölte Bors Richárd, a rendezvény szakmai igazgatója, hogy nagyon sok a látogató az “Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon: a nyitó hétvégére több mint 30 ezren váltottak jegyet a Hungexpóra, és mivel a rendezvény nemcsak a fővárosban zajlik, a teljes látogatószám már elérte a 650 ezret.

A szombaton indult vadászati kiállítás október 14-éig fog tartani. A költségvetésből, illetve egyedi kormánydöntésekkel közel 70 milliárd forint ment el rá; az összeg négyötödét a rendezvényhez kapcsolódó infrastrukturális beruházások (így az eucharisztikus kongresszusnak is helyet adó Hungexpo-terület fejlesztése) teszik ki. Az esemény szervezési és kommunikációs költségei 6–10 milliárd forintra becsülhetők. A kiállítás tíztonnányi szarvasagancsból épülő kapuja 240 millió forintba került. De nyilván megérte… attól függ, kinek. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek